Stralen

Vaak horen we de vraag of het proces van stralen schadelijk is voor hun gevel(s). Tegenwoordig is het echter zo dat, er door de vele nieuwe technieken, dat niet het geval is! Ook stralen van gevels behoort tot de vele mogelijkheden die Cobrabant u kan bieden. Stralen wordt bijna altijd gedaan om iets te renoveren. Soms om iets optisch op te knappen, maar vaker nog uit bittere noodzaak. Of u nu uw meubels een tweede leven wilt geven, uw gevel wilt reinigen of roest moet verwijderen.

Nieuwste apparatuur

Cobrabant beschikt over de nieu

wste apparatuur op het gebied van stralen. Met onze apparatuur van het kwalitatieve merk Ibix zijn wij in staat uw gevel weer als nieuw te reinigen! Met de juiste instellingen kan iedere type aanslag verwijderd worden, zonder de ondergrond te beschadigen. Het stralen heeft als prettige eigenschap dat ook moeilijk bereikbare plaatsen gestraald kunnen worden zodat op iedere plaats de zekerheid is van een uitermate goed resultaat. Straalmiddelen zijn bovendien veel goedkoper dan alle chemische middelen Een straalketel hoeft niet groot en log te zijn om toch een snel resultaat te hebben. Snelle inzetbaarheid, gemakkelijke bediening en gebruiksvriendelijkheid zijn de kernwoorden waar CoBrabant voor staat. Met een compressor vanaf 2 m³ (2000 l/min) kunnen wij al snel en doeltreffend alle soorten gevels reinigen.

Ook voor verwijdering van roest

Het verwijderen van oude verflagen en roest van staal kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Wanneer deze lagen verwijderd worden door te schuren, te schrappen of te slijpen, worden miniscule roestdeeltjes in het staal geslepen of geschuurd. Roest wat niet volledig verwijderd is, zal altijd terugkomen.

Met het verwijderen van verf en roest met onze straalketel wordt de roest volledig verwijderd en wordt de ondergrond licht opgeruwd.

De vele mogelijkheden van stralen:

  • Graffiti verwijderen
  • Gevelreiniging
  • Verwijderen van verf op bijvoorbeeld meubels en trappen
  • Reinigen van verweerd hout (tuinmeubels)
  • Verwijderen van roest
  • Aflakken

Milieuvriendelijke manier van werken

Stralen is een zeer milieuvriendelijke manier van werken, wat steeds belangrijker wordt met de huidige regelgeving. Veel van bovenstaande werkzaamheden/mogelijkheden werden voorheen voornamelijk gedaan met afbijtmiddelen, zuren, reinigingsmiddelen etc. Stralen is werken met lucht, water en natuurlijke straalmiddelen.

Het stralen is geen nieuwe uitvinding en zandstralen is verboden. De opvolger is het stralen met milieuvriendelijke straalmiddelen zonder kwartsstof. Meer en meer word er geroveerd in plaats van vernieuwd. Dit geeft mogelijkheden voor de toekomst!

Stralen in Helmond en Arnhem

Specialist in gevelreiniging in regio Helmond en regio Arnhem

Door onze vestigingen in Helmond en Arnhem kunnen wij in die omgeving onze werkzaamheden voor u uitvoeren. Vele projecten hebben we reeds succesvol afgerond op het gebied van stralen, zowel in Helmond en Arnhem (Dieren) Uiteraard staan wij ook voor u klaar in de rest van het land.

Vrijblijvende offerte voor stralen?

U wilt graag een kwalitatief goed, maar goedkoop straalbedrijf in de regio van Arnhem of Helmond? Dan zit u bij Cobrabant goed! Bel of mail ons voor een geheel vrijblijvende offerte. Wij leveren uitsluitend vakwerk en voeren elke opdracht met de grootste nauwkeurigheid uit. Wij weten dat het stralen van bijvoorbeeld uw gevel een vertrouwenskwestie is.